Blote kindertjes in het gras. De 10 lekkerste stamppot recepten: Blote billetjes in het gras snijbonenstamppot 2019-01-14

Blote kindertjes in het gras Rating: 9,1/10 1185 reviews

Snijbonen met witte bonen (blote billetjes in het gras)

blote kindertjes in het gras

Maak er denk ik nog een hilarisch verslag van, maar nu niet. Voor dit gerecht werden snijbonen uit het zout gebruikt. Voor een iets romige puree vervangt men de melk door room minimum 20% vetgehalte. Dat het een soort stamppot was, dat was me bekend maar wat er in zit??? Het is een stamppot van snijbonen met witte bonen en aardappel. Tip Je kunt ook eventueel wat witte bonen meebakken met de chipolataworstjes. Marianne2 11 jan 2010 09:55 Zie net dat mijn vraag er ook al op staat. Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.

Next

Herberg De Ketel en de Kurk: Wat krijgen we nou: Blote mannetjes in het gras?

blote kindertjes in het gras

Als ik wijn drink dan het liefst wit En champagne vind ik niet te pruimen Een koele rose gaat nog. Doe de snijbonen bij de witte bonen en leg de worst erop. R eacties van leden Je reactie Naam Gast Reactie Beveiligingsvraag Welk dier is dit? Giet het water af en schep de snijbonen en witte bonen door de pastinaakpuree. Heb je zelf een leuk recept? Wenny-m 02 jan 2008 15:52 Heb wel lekker gegeten hoor, heerlijke worsten erbij en krentjebrij toe. Blote kindertjes, naakte kindertjes of blote billetjes in het gras is de naam van een stamppot snijbonen en witte bonen, die respectievelijk staan voor het gras en de billetjes of kindertjes. En in de kelderkast een hele rits weckflessen met vruchten. Verblijf je liever in vakantiesferen? Die zakjes zijn meestal zoute sperciebonen.


Next

Herberg De Ketel en de Kurk: Wat krijgen we nou: Blote mannetjes in het gras?

blote kindertjes in het gras

In Groningen heet het nieuwjaarsstamppot-de naam zegt het al-traditioneel gegeten op nieuwjaarsdag. En dat doet deze oer-Hollandse stamppot ook met je smaakpapillen! Voeg dan wat zwarte olijven en gedroogde tomaten toe voor een Mediterraans tintje! Breng een pan water met zout aan de kook en kook ze in 6 min. Aan de bovenkant zaten gaten en daar konden de snijbonen in. Heel gezellig, maar, omdat je al snel met kinderen, aanhang en kleinkinderen met 30 ã 35 man bent ben ik blij, dat ik maar 1 keer in de 5 jaar ongeveer de gastvrouw. Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.


Next

Blote kindertjes in het gras (uit Brabant)

blote kindertjes in het gras

Marianne2 11 jan 2010 09:54 Gezouten snijbonen zijn hier niet te koop, alleen zoute gesneden bonen, dat zijn dan wel sperciebonen volgens mij. Neem de worst uit de pan en snijd hem in stukken. Ik heb ooit eens van iemand gehoord, dat er in Noord-Holland ook zo'n traditie is, maar dan met zuurkool uit het vat. Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn. Marianne2 04 mrt 2009 13:15 Ik ben lang op zoek geweest naar zoute snijbonen.

Next

Blote billetjes in het gras

blote kindertjes in het gras

Voorbereiden Week de bonen 8 uur in 1 liter koud water. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt. Serveer de blote billetjes in het gras met ernaast de chipolataworstjes en rode ui. Gastenboek berichten Greet Gribou---Greet 29 mei 2017 01:04 Van harte gefeliciteerd! Verwarm de witte bonen in het vocht. Waarom zou je die wat oudere witte boontjes niet combineren met de nieuwe, verse groene boontjes? Stamp dit alles goed door elkaar. Serveer de rest in een sauskom.

Next

De 10 lekkerste stamppot recepten: Blote billetjes in het gras snijbonenstamppot

blote kindertjes in het gras

Nodig voor vier personen: - 1 kilo aardappelen - 500 tot 750 gram gesneden snijbonen ingemaakte gezouten snijbonen kan ook - 400 gram gare witte bonen of de bonen die aan de plant zijn blijven hangen - vlees naar keuze: spekjes, rookworst, rundervink, noem maar op - zout en peper In de Herberg serveren we bij stamppotgerechten altijd mosterd, amsterdamse uien, augurken, piccalilly en zilveruitjes. Het bestaat uit aardappelen, witte bonen blote billetjes , groene snijbonen het gras en rookworst. Breng aan de kook, draai het vuur laag. Konijn werd het daarom, maar ik denk nog vaak aan deze stamppot terug. Het is meer werk, maar zeker de moeite waard, je proeft het verschil! Laat de witte bonen uitlekken en schep deze voorzichtig door de stamppot. Schep de snijbonen met de boter door de witte bonen en breng op smaak met peper.

Next

Herberg De Ketel en de Kurk: Wat krijgen we nou: Blote mannetjes in het gras?

blote kindertjes in het gras

Gast 15 dec 2013 10:57 :grin: als je vroeger op 1januari de hele familie em kennissenkring langs was geweest geluk in 'n tuk dan stond bij opoe en opa een enorme pan met sniebonenstampot en een grote sjupan met stukkenbraadworst op de hoek van't fornuus. Opdienen op een grote schaal, met de verschillende worstsoorten erbij, Amsterdamse zure uitjes en augurken. Daarom is dit recept met verse snijbonen en panklare witte bonen. Kook de snijbonen in ongeveer 7 minuten gaat. Daarna voorzichtig de witte bonen erdeoor scheppen, ze moeten heel blijven. Als je dat lekker vindt uitgebakken spekjes ook erdoor scheppen. Deze zorgen voor wat meer consistentie.

Next

Aan Jeanne`s Keukentafel: Blote Billetjes in het Gras

blote kindertjes in het gras

Je hoeft natuurlijk niet alle snij- en witte bonen te gebruiken, gebruik zoveel als je zelf lekker vindt! Wenny-m 18 mrt 2017 22:54 Ben, ik denk dat die namen allebei gebruikt worden. Fruit de ui in 1 eetlepel boter in enkele minuten bruin. Haal intussen de snijbonen af en snijd ze in ruitjes. Oudste dochter wel, ik kocht wel eens een potje voor haar! De snijbonen werden dagen later nog achter het fornuis teruggevonden. Herhaal dit voor het andere uiteinde van de boon.

Next